دامنه همان آدرس وب سایت می باشد. این آدرس باید نام منحصر به فرد باشد.
دامنه یا به اصطلاح دومین از دو بخش اصلی تشکیل شده است.
بخش اول مربوط به شرکت یا محصول صاحب وب سایت میباشد که مخصوص او است و منحصربه فرد می باشد.
بخش دوم مربوط به پسوند می باشد.
* در انتخاب نام دامنه باید سعی کنیم از کاراکترهای کم استفاده کنیم تا کاربران بتوانند آدرس سایت شما را به خاطر بسپارند. تعداد کاراکتر های مجاز برای دامنه ۶۰ کاراکتر است اما بهتر است بیش از ۱۲ کاراکتر استفاده نکنیم .چراکه دامنه ها با کاراکتر های زیاد به سختی در ذهن کاربران جای می گیرد .
*سعی کنید در نام دامنه خود از کلمات کلیدی استفاده کنید چرا که به سئو سایت شما کمک زیادی خواهد کرد. *نام دامنه باید معنادار باشد تا بتوان آن را به خاطر سپرد.
* در نام دامنه نباید از کاراکترهای مثل #،-،(،)،=،+ استفاده کرد ولی برخی کاراکتر ها مثل (_) را می توان به کار برد ولی در کل بهتر است در نام دامنه ازهیچ یک از این کاراکتراستفاده نکردو فقط حروف را در نام دامنه ها بکار برد، تا ظاهر دامنه زیباشود.
دامنه آزاد، دامنهای است که قبلا توسط کسی استفاده و ثبت نشده است.
دامنههای ناموجود، دامنه هایی است که قبلاً توسط افراد دیگری برای سایتشان استفاده شده است و شما نمی توانید دوباره از آنها استفاده کنید اگر حتماً بخواهید از آن نام برای سایت خود استفاده کنید باید پسوندهایی را به آن نام اضافه کنید تا بتوانید به یک دامنه آزاد دست پیدا کنید.
وب سایت های زیادی برای استعلام وضعیت دامنه وجود دارند مانند وبسایتهای( ایران هاسات،سایت هویز،ایرنیک، هاستینگ آذرآنلاین، سایت میهن نیک)
برای دامنه سایت ها میتوان از پسوند های مختلفی استفاده کرد که هر کدام از این پسوند ها برای فعالیت خاصی مناسب می باشد و هریک کاربردمتفاوتی دارد.
پسوند های عمومی برای استفاده عموم رایج هستند و محدودیت هویتی و محتوایی ندارند.
پسوند های اختصاصی ،مخصوص فعالیت های خاص میباشند و به کاربردن این پسوندها از قوانین خاصی تبعیت می کند.
برای هر کشور پسوندهای اختصاصی وجود دارد که فقط در آن کشورها می توان از آن پس وندها استفاده کرد به این پسوندها،پسوندهای ملی می گویند.
قابل استفاده برای بنگاه ها و شرکت های تجاری
مناسب ارگان ها و مراکز غیر انتفاعی
برای شبکه وخدمات اینترنتی
برای سایت های اطلاع رسانی و عمومی
برای افراد حرفه ای
برای کسب و کارها به خصوص خدمات مربوط به
تجارت الکترونیک
برای اشخاص حقیقی
برای فروشگاه ها و سرویس دهی محصولات موبایل
برای ارائه دهندگان خدمات مسافرتی
برای مراکز آموزشی
برای شبکههای تلویزیونی و ماهواره ای
برای حوزه اینترنتی سازمان های بین المللی
برای نهادهای دولتی
دامنه ملی برای کشور ایران است
برای سازمانها و شرکتهای غیر دولتی و خصوصی ایران
برای وزارت علوم ،وزارت بهداشت ،مجلس شورای اسلامی، شورای عالی انقلاب و موسسات آموزش عالی
برای سازمانهای آموزشی که مجوز وزارت آموزش و پرورش را دارند.
برای شرکت های ارائه دهنده خدمات شبکه و ISPها
برای بخشهای اجرایی موسسات و وزارتخانهها و سازمانهای زیر مجموعه قوای سه گانه ایران
مخصوص انجمن های علمی ،سازمان های غیر انتفاعی رسمی و موسسات بین المللی
برای اشخاص حقیقی با تبعیت ایرانی
اگر میخواهیم در جهان فعالیت داشته باشیم حتما از پسوند(com.)استفاده کنیم چرا که(.ir.) در کشورهای دیگر شناخته شده نیست ولی اگر در ایران قصد فعالیت داریم از بهتر است ازپسوند(ir.) استفاده کنیم. البته بهترین روش این است که دامنه را هم با پسوند (ir.) وهم با پسوند (com.) بهطور همزمان استفاده کنیم.
سعی کنید قبل از اینکه اعتبار دامنه سایتتان به پایان برسد اقدام به تمدید آن کنید چرا که در مدت اعتبار دامنه بدون پرداخت هزینه ای میتوانید دامنه خود را تمدید کنید ولی اگر این زمان تمام شودباید برای تمدید دامنه هزینه ای را پرداخت کنید که این هزینه بسته به این که چه مدت از تاریخ اتمام اعتبار دامنه گذشته است محاسبه خواهد شد.
۱)هر دامنه قبل از اینکه توسط کسی استفاده شود قابل دسترسی است و اولین نفر که برای استفاده از آن دامنه درخواست کند، با پرداخت هزینه صاحب ان دامنه می شود. به این دوره از دامنه دوره آزاد یا Availableمی گویند.
۲) بعد از اینکه فرد آن دامنه را برای خود ثبت کرد تا زمانی که این دامنه را برای خود تمدید کند آن فرد یا سازمان صاحبان آن دامنه خواهد بود و کسی دیگری نمیتواند از آن دامن برای سایت خود استفاده نماید، به این دوره، دوره فعال یا Active گفته می شود.
۳)بعد از اینکه تاریخ اعتبار دامنه تمام شد و فرد اقدام به تمدید آن نکرد دامنه وارد دوره ۴۵ روزه میشود که دوره انقضا یاExpired گفته می شود در این ۴۵ روز با پرداخت هزینه ای فرد دوباره دامنه را برای خود تمدید میکند در این دوره دامنه غیر فعال است یعنی هیچکس مالک آن نیست و به کسی فروخته نمیشود.
۴)بعد از این دوره ،۳۰ روز دیگر به مالک دامنه داده میشود که با پرداخت هزینهای که این هزینه از هزینه خرید دامنه جدید خیلی بیشتر است و در واقع جریمه مالک می باشد دوباره دامنه خود باز خرید می کند.
۵) بعد از این فرصت ۳۰ روزه اگر مالک اقدام به باز خرید دامنه خود نکند به مدت پنج روز دامنه به دوره حذف یا Pendin deletion وارد می شود که هیچ کس حق خرید یا تمدید آن دامنه را ندارد و بعد از این پنج روز دوباره دامنه به صورت آزاد در می آید و همه می تواند نسبت به خرید آن اقدام کنند و آن را برای خود ثبت کنند.
نکته ای که بهتر است ناگفته نماند این است که یک دامنه را میتوان یک تا پنج ساله برای خود خرید کرد. مثلاًاگر کسی دامنه ای را برای ۵ سال برای خود خرید کند و باز هم قصد نگهداری آن دامنه را برای خود دارد باید اقدام به تمدید اعتبار دامنه بکند.
با رزومه بسیار بالا در سطح کشور
طراحی سایت فروشگاهی آگهی ساخت بازی آنلاین